Стивън Хокинг. Живот в науката

Стивън Хокинг. Живот в науката

16.00 лв 10.00 лв
Вие спестявате 6.00 лв

В наличност

Издателство: A T Publishing
Размери: 16 х 24
Тегло: 730 гр.
  • Страници: 320
  • Корици: твърди
  • Език: български
  • Година на издаване: 2004

21-годишният Стивън Хокинг реагира на тежката присъда на неизлечимото заболяване - само 2-3 години живот... И до днес, безпомощно прикован в инвалиден стол, той все още търси отпечатъците на съзиданието и тълкува вселенските взаимовръзки. Наричат го наследник на Айнщайн, един от най-великите мислители на нашето време, "Господарят на Вселената".

Как е прескочил черната дупка на безизходицата? Как е преодолявал невъзможното в живота и е постигнал невъобразимото в науката? Как е скочил отвъд относителността, квантовата механика, Големия взрив... сред безкрайното пространство към дълбините на времето?
В тази книга е описан животът на Стивън Хокинг - бунтар по природа, зареден с огромна доза решителност и емоции като придошла река. Той широко се усмихва на света, щедро му отдава полета на мисълта си и с радост приема неговия отговор. Пред космолога, който не може да съвмести идеята за вярата с възгледите си за Вселената, коленичи дори самият папа. В търсене на фундаменталната истина революционните му открития разбиват представите и струпват облаците на полемиката. С книгите си Хокинг успя да разшири границите на нашето разбиране за Вселената, която обитаваме, да ни покаже красотата на науката, да загатне бъдещето на цивилизацията.

За информация :


   

Вижте също