Коктейли (50 лесни рецепти)

Коктейли (50 лесни рецепти)

ISBN/Кат. №: 9789547615540

17.99 лв 15.29 лв
Вие спестявате 2.70 лв

В наличност

Автор: -
Издателство: ИнфоДАР
Размери: 15 х 22
Тегло: 400 гр.
  • Страници: 128
  • Корици: твърди
  • Език: български
  • Година на издаване: октомври 2015

Елегантен и практичен джобен наръчник, който да придружава всеки професионален барман на работното му място или всеки вдъхновен „бариста” при различни поводи (вкъщи, на почивка, на купон или на курс за бармани).

Тази книга включва рецепти за 100 напитки и е разде­лена на четири глави: „Щастлив час“, „По всяко време“, „След вечеря“ и „Модерно“ – в които се редуват кла­сически коктейли, като „Мартини“, известния „Куба Либре“ и „Стингър“, и напитки, утвърдили се като „нови” класики – „Кайпирошка“, „Космополитън“ и изтънченото ябълково мартини.

За всяка напитка е предоставена рецепта с няколко секции: Съставки (в милилитри и гра­мове), Произход и история, Приготвяне и Употреба. В рецептите са посочени и алкохолното съдържание и калоричността - удобство както за професионалните бармани, които вече осъзнават колко е важно да предлагат правилните питиета, така и за любите­лите на смесени напитки, които искат да пият „здравословно“ и умерено.

Тази изключително елегантна и красива както по форма така и по съдържание книга запознава с любопитни факти и легенди свързани с историята на термина „коктейл”, а също така с произхода и историята на всеки един коктейл описан в книгата.

Специално подбраната серия от снимки в тази книга илюстрира прекрасно всеки един коктейл.

Красивата форма на книгата – бижу „Коктейли” предизвиква желание за коктейл и вдъхновение за чудесно насторение!

***

Джан Франко Ди Низо е професионален барман, които печели национални и международни състезания и провежда професионални обучаващи курсове за коктейл-бармани  / класическо барманство / и баристи. От 1986г.насам той е работил в различни заведения в Бергамо и областта.

Давиде Манцони има степен по „Кино” от Католическия университет в Бреша и редува страстта си към готвенето с тази към филмите и писането.

Фабио Петрони е изучавал фотография и си е сътрудничил с най-талантливите професионалисти в областта. В работата си специализира в портрети и натюрморти,област, в която проявява интуитивен и взискателен стил. В сътрудничество с големи рекламни агенции той е участвал в редица кампании за престижни фирми, включително някои от най-известните италиански марки.

За информация :


   

Вижте също